Linoleum

Vi er specialister i gulve

Linoleum er et naturprodukt

Linoleum er et naturprodukt der blev opdaget af Frederick Edard Walton som tog patent på produktionsprocessen i 1863. Det er bemærkelsesværdigt, at et produkt der er mere end 150 år gammelt, stadig anvendes til samme formål, som det oprindeligt blev skabt til gulvbelægninger. Gulvbelægning til hospitaler, institutioner, skoler osv.
Linoleum er et materiale fremstillet af rene naturprodukter, linolie, harpiks, kalk og kork-, sten- og træmel i forskellige kombinationer på groft lærred af hessian vævet og af plantefibre fra juteplanten. Linoleum anvendes også som bl.a. belægning på borde og diske, samt til grafisk tryk. Ordet kommer af latin for hør (linum) og olie (oleum).

Linoleum leveres som banevarer i 2 m bredde eller fliser. Tykkelserne for banevarerne er typisk enten 2.5 eller 3.2 mm. Tendensen er imidlertid at man mest benytter 2,5 mm.

Linoleum materialets egenskaber

Linoleum er skabt af en blanding af linolie, harpiks, træmel, kalkmel og naturlige farvepigmenter, som tilsammen giver et stærkt og flot gulv. Hvis du tænker, at linoleum blot er gråt og industrielt, så tager du fejl. Du kan få det i mange flotte farver, så det matcher æstetik, design og atmosfæren i rummene.

Du kommer ikke til at ”nøjes” med linoleum i de rum, hvor der vælges linoleum som gulvbelægning.

Linoleum er slidstærkt, antistatisk, trinlyddæmpende og modstandsdygtigt over for olie og fedtstoffer. Det er let at rengøre og anvendes hyppigt på hospitaler og plejehjem, i børneinstitutioner og kontorer samt i køkkener og på trappe- og gangarealer. Det er teknisk muligt at rense linoleum, så det ser ud som nyt, men det har hidtil været en dyr løsning, da det skulle gøres hyppigt, men det har vi en løsning på. Løsningen hedder polyurethan.

Den praktiske del

Når der skal lægges ny linoleum på gulvene eller når og hvis den eksisterende linoleum skal udskiftes med en ny. Kan Dupa kontaktes og vi vil straks kunne komme forbi at afgive et tilbud så man hurtigt har en pris på opgaven.

Når opgaven står for døren er det rart hurtigt at få et overblik over hvad det koster at lægge nyt gulv. Prisen skal kunne sendes frem så hurtigt at bygge processen ikke skal stoppe blot fordi man skal pris på nyt linoleumsgulv. Typisk kommer vi ud og måler op, vurderer undergulvet og opgaven generelt. Herfra er der ikke langt til en pris.

Kontakt os

Få svar på dine spørgsmål og modtag et tilbud

Pur behandling

En PUR behandling foretages typisk på linoleumsgulve som led af en renovering af disse, men også på trægulve når der er stor aktivitet på trægulvene er Pur en god løsning.

Polyurethangulve

Hvis man vil have nye fugefrie gulve er PUR, altså polyurethan, den rette løsning. Det kan det være fordi gulvet skal være farverigt, blødt eller lyddæmpende. Ring og få et tilbud.

Epoxygulve

Lager gulve, industrikøkkengulve, butiksgulve m.fl. udføres af Dupa Gulve, ring til os så sender vi straks en ekspert der kommer og afgiver et tilbud på et nyt epoxygulv, med stor slidstyrke.

Renovering af gulve

Lager gulve, industrikøkkengulve, butiksgulve m.fl. udføres af Dupa Gulve, ring til os så sender vi straks en ekspert der kommer og afgiver et tilbud på et nyt epoxygulv, med stor slidstyrke.

Slibning og lakering af trægulve

Trægulvet hvad enten det ligger i firmaets kantine eller den gamle herskabslejlighed eller bare en almindelig flyttelighed som skal have en overhaling så tag kontakt til Dupa Gulve.

Lægning af nye gulve

Vi betragter os selv som gulventreprenører og kan derfor også etablere nye ikke fugefrigulve hvad enten det skal være linoleum, vinyl, træ eller tæpper.

Vi vil være de bedste

Vi er servicehåndværkere

Vores priser er i orden

Kvalitetssikring på alle opgaver